Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Shek XIX
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin

Piktura kishtare e stilit të vjetër përfundon në gjysmën e parë të shek. XIX me piktorët Grabovarë. Ndër me të mirët e kohës ishte Joan Cetiri Grabovari si pasues i artit të vëllezërve Korcarë Kostandin dhe Athanas Zografi. Cetirët filluan aktivitetin artistik në gjysmën e dytë të shek XVIII dhe e vazhduan atë deri në fillimin e Shek XIX. Në këtë periudhë përmendet edhe piktori Anagnosti i i nfluencuar shumë ngaarti i shkollës së Korcës më përfaqësues kryesore Kostandin dhe Athanas Zografi.

Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja: Salla e Ekspozitës
« Shtator 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri