Document Actions
logo museo napolibeniculturali
immagine
Shek. XIII-XV
Kliko këtu për të zmadhuar imazhin
Ikona e Shqipërisë e ruajtur nga shek. XIII karakterizohet nga tipare që përbëjne stilin thjesht bizantin me figura të zgjatura të materializuara me qëndrime frontale, trajtuar me linja të thyera me shumë stolisje në veshje. Portretet e këtyre ikonave janë modeluar me konture të theksuara me ngjyra të errëta. Kartacioni me okër te zbehtë e me kontraste. Figurat e Shek. XIV të paraqitura përgjithësisht në tors, me qëndrim vertikal frontal me tipare artistike më të përparuar të shprehura me anë linjash shumë elegante që evidentojne bukur format e tyre voluminoze. Gjysma e Shek. të XV konsiderohet si një ndërprerje e aktivitetit kulturor me pushtimin otoman të vendit tonë. Piktorët e këtyre periudhave nuk i nënshkruanin punimet e tyre që ishin kryesisht ikona. Ata janë anonim.
Informacion i mëtejshëm
Bibliografia:


Renditja: Salla e Ekspozitës
« Nëntor 2017 »
Di Mo Ma En Fr Sh
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
 

Comunità Europea Interreg Italia-Albania Regione Puglia Ministria e turizmit, kultures, rinise dhe sporteve Direzione Regionale per i Beni Culturali e Paesaggistici della Puglia Tecnopolis Novus Ortus

This site conforms to the following standards:

Section 508 WCAG
Valid XHTML Valid CSS
E përdorshme në çfarë browseri